We oefenen online voor onze grote verkeerstoets!
De eerste zonnestralen zorgen voor lentekriebels!
Hier een overzicht van leuke momentjes uit de koalaklas, periode januari - februari.
We leren over onze 5 zintuigen. Proeven, voelen, ruiken, horen en zien met de leeuwen!
De flamingo's zijn helemaal klaar voor carnaval!
Dinsdag was het de beurt aan de koalakindjes om op bezoek te gaan in de bibliotheek van Belsele. Zooooo interessant en mooi en leuk daar!! Wij kunnen nu zelf al in heel veel boekjes lezen! Mama's en papa's, met heel veel goesting komen deze lezertjes daar nog eens terug hoor!
Vandaag een hartje.... Is het voor Valentijn of betekent het toch nog iets anders???
Deze morgen hing er aan onze deur een zeer vreemd blad... Het woordje 'ken' was overal weggelaten. Wat zou dat willen betekenen???
Nog foto's van onze uitstap naar Gent! (deel 2)
Vandaag waanden de eersteklassers zich in de tijd van de ridders en jonkvrouwen. Wij bezochten het Gravensteen in Gent en leerden heel veel over de Middeleeuwen. 's Namiddags belandden we terug in 2023, want wat is er nu leuker dan ravotten in de binnenspeeltuin?! (deel 1)
Leescircuit bij de leeuwen!
Deze middag was het dan eindelijk tijd om ons letterfeest te vieren!!!!! We speelden letterbingo, keken naar het verhaal van 'De grote woordfabriek,' er waren frietjes, de 3 mama's van onze juffen, onze eigen schoolmama, directeur Sanne en als afsluiter kregen we ons letterdiploma samen met een zakje snoepletters! Wat zijn we moe maar voldaan!
Feest dus vandaag lekker geen gewone les maar een letterzoektocht!
En de laatste letter iiiiiiis deT! We maken nu het woord FEEST, joepie!
Vandaag brachten de leeuwen een bezoek aan de bib van Belsele! We kregen een rondleiding, leerden over de verschillende soorten boeken en kregen de plaats te zien van de boeken speciaal voor een 1ste klasser. Verder was er nog een leuk spel van Vos en Haas met toffe opdrachten! Merci bib van Belsele xxx
En de letter van vandaag is de ........................... SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!
Vandaag mochten de flamingo's op verkenning in de bib. Opdrachtjes oplossen, lezen en snuisteren tussen de boeken. Zo leuk!
Een nieuwe dag een nieuwe letter! De letter E van Bert of tekkel ;-) Volgens Brent zijn mama zou het woord wel eens 'FEEST' kunnen zijn!? Hij is al volop aan het fantaseren over een feest met frietjes en pannenkoeken en spelletjes en snoepjes! Wie weet, wie weet?
Enkele sfeerbeelden van de maand januari bij de Flamingo's!
RAAAAAAAAAR??????? Gisteren en vandaag vonden we een rebus en raadsel in onze klas? Welk woord zouden we kunnen vormen met de letters F en E en wat is hier de bedoeling van?